Conspiraţie antinaţională (2)

- continuare -

   Acolo şi atunci când alianţa PSD – PNL nu are la dispoziţie timpul necesar manevrelor de după perdea, acţionează făţiş şi brutal, cu tupeu maxim şi după pofta muşchilor. Obiectivul imediat ce trebuie demolat este acest Guvern Boc 2, adică ceea ce a mai rămas după ce Geoană şi-a retras oamenii din componenţa Executivului. Pentru acest demers, sunt disponibile câteva variante, dintre care moţiunea de cenzură este cea mai la-ndemână. Oricare dintre cele două partide poate depune moţiunea, iar în Parlament va fi susţinută prin voturile celuilalt şi, uite aşa!, Guvernul ar pica în secunda doi. Trebuie ştiut însă că o moţiune de cenzură nu poate fi depusă anterior asumării răspunderii pe o lege sau pachet de programe. Cu alte cuvinte, nu poate fi amendată o faptă, înainte ca aceasta să fie comisă. Ei bine, PSD şi PNL au făcut-o! Nu oricum, ci încălcând grav tocmai Constituţia ţării, în care se spune că semnatarii unei moţiuni de cenzură, respinsă ori ba, nu mai au dreptul de a mai da încă o dată cu carandaşul în aceeaşi sesiune parlamentară. N-a fost doar un semnatar, ci toată trupa de şoc pesedisto-penelistă!
   Totuşi, de ce trebuie să cadă acest Guvern, care, de bine de rău, are o susţinere aproape dublă comparativ cu cea a cabinetului Tăriceanu 2, dar care a rezistat la guvernare mai bine de doi ani, evident, graţie proptelelor PSD? Explicaţia este limpede ca lumina zilei! Chiar dacă perspectiva alegerilor anticipate nu intră în discuţie, conform legislaţiei, „echipa de fotbal” (cei 11 miniştri actuali), în frunte cu căpitanul Boc (a şi fost un fotbalist cu acest nume), trebuie scoasă pe tuşă, ca să nu mai poată emite nici o lege. Nici sub forma Ordonanţelor, nici cu asumare de răspundere. Guvernul, oricare ar fi el, are în sarcină organizarea alegerilor prezidenţiale şi, prin urmare, orice drum, orice potecă ori alee ce duce spre Băsescu trebuie eliminată de pe hartă.
   Nu pot şi nici nu vreau să trec mai departe fără a-l menţiona aici pe realizatorul emisiunii „Naşul”, de pe postul de televiziune B1 TV, în speţă pe Radu Moraru. A fost singurul jurnalist care, în contextul de faţă, a pus pe tapet un aspect halucinant. Cu Constituţia în faţă, moderatorul a argumentat şi explicat pentru orice nepriceput că acţiunea din Parlament a alianţei PSD – PNL este sinonimă unei tentative de răsturnare a puterii, adică, pe şleau, lovitură de Stat.  În Dicţionarul Enciclopedic se găseşte următoarea definiţie: „Lovitura de stat este o acţiune rapidă, care urmăreşte răsturnarea regimului politic existent şi preluarea prin forţă a puterii politice în Stat de către persoane sau grupuri de persoane.” Mai este ceva de adăugat? Nu!
   Nu cred să-şi mai găsească rost menţiunea că toate acestea au fost trecute sub tăcere de televiziunile celor doi moguli ai presei româneşti. Nici măcar n-au catadicsit să nege sau, conform practicilor, să transforme iarăşi albul în negru şi viceversa. Mizând, probabil, pe audienţa superioară în teritoriu, n-au deviat nici un milimetru de la sistemul de referinţă impus de patronat: dezinformarea, manipularea şi diversiunea. În studiouri sunt invitaţi (un fel de a spune…invitaţi) aceiaşi şi aceiaşi interlocutori: sindicalişti, gazetari, analişti politici, foşti miniştri, reprezentanţi ai partidelor, care, la unison, au în repertoriu aceeaşi placă: Băsescu, Boc, Udrea şi nenorocirile pe care le comit aceştia. Demagogia şi patetismul – cu mare priză în rândul celor ce se aşteaptă să plouă cu cârnaţi, salarii şi pensii îndestulătoare şi alte procopseli – sunt atât de evidente şi de greţoase, încât îţi provoacă voma! Da, ştim că efectele crizei economice au făcut ravagii şi că foarte mulţi dintre semenii noştri au ajuns la limita subzistenţei, dar nu promisiunile iluzorii, cuvântările mieroase şi instigările politice vor rezolva problemele. Dacă se duce în mă-sa şi inflaţia, jar mâncăm cu toţii!
   În toată această Conspiraţie antinaţională s-a mai consumat un capitol, extrem de important: Serviciile secrete. Ca parte integrantă în Ministerul de Interne, domeniu păstorit de PSD, serviciile „ochiul şi timpanul” au deservit cu aservire şi autoservire partidul şi acoliţii lui Mircea Geoană. N-am fi aflat acest „secret”, dacă un tembel ca Marian Vanghelie – primar de sector, preşedinte de organizaţie şi marionetă calificată – nu s-ar fi scăpat în pantaloni, lăsându-şi slobodă guriţa aia analfabetă, moment în care a pomenit de nişte dosare ce i-au trecut prin faţa ochilor. Inutilă eschiva ulterioară de după cireş, căci faptul a fost confirmat recent de Miron Mitrea, fost lider de sindicat, fost lider în PSD-ul lui Ion Iliescu, fost urmărit penal, actualmente emigrant în tabăra „independentului” Sorin Oprescu, actualul primar al Capitalei şi candidat la funcţia de preşedinte al României, după un palmares nul ca prim edil al Bucureştiului, dar care, hopa!, şi-a început campania electorală după un reţetar arhicunoscut, aruncându-se la beregata lui Băsescu. Ba, mai abitir!, chirurgul de meserie şi-a aplecat atenţia chiar mai jos, la cocoşel (citat Oprescu), nu cu bisturiul, ci cu gura.
   Să spunem, în final, lucrurilor pe nume! România trece prin momente de criză maximă: economică, financiară, socială, legislativă, de moralitate politică şi, bomboana pe colivă, criză electorală. Acum sau niciodată, deşteaptă-te, române!

Cristian Lodroman

Iniţial a fost publicat în "Aşii Români", dar din motive necunoscute mie a fost eliminat.
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.