Crin cu frunze de marijuana

   Fiica cea mică a preşedintelui Traian Băsescu a luat-o prin bălării, scăpând pe guriţa sa cu dicţie deficitară cum că, într-o anumită conjunctură, ar putea fi de acord cu legalizarea drogurilor uşoare în România, exemplificând cazul marijuanei.
   Nu-mi pot închipui cam care ar fi postura aceia din care EBA (brandul său electoral) ar putea consimţi ca amatorii de fumuri halucinogene să nu se mai ascundă prin WC-uri la o „piparoasă” din canabis, dar ştiu că a vorbit încă o dată când trebuia să tacă. L-a pocnit pe tat-su exact în moalele capului! Toţi adversarii politici ai lui Băse au luat foc, în special noul preşedinte al liberalilor, Crin Antonescu, care, după vocabularul suburban la care s-a dedat în faţa ziariştilor, părea atins de streche. El însuşi un candidat, dar la preşedinţie, Antonescu a apărut în faţa camerelor de filmat atât de răvăşit şi slobod la gură, încât am avut senzaţia că Domnia Sa se afla deja sub influenţa unui drog, mai degrabă injectat, decât fumat.
   Solicitat să-şi dea cu părerea pe marginea posibilului accept declarat al Elenei Băsescu referitor la canabis şi alte alea, fostul dulău din curtea lui Tăriceanu a-nceput să mârâie şi să latre tot felul de invective, chemând naţiunea la lupta cea mare împotriva şarlatanilor ce ne conduc ţara, recte Traian Băsescu, şi a piţipoancelor semnatare de legi şi decizii. Piţipoance! O fi dumnealui liberal, adică de dreapta, dar, de această dată, şi-a cam tras-o cu stângu’-n dreptu’! Bag de seamă că nu numai mezina preşedintelui de Stat a fost vizată, căci pluralul „piţipoance” le înregimentează pe toate amazoanele din preajma conducătorului, ce, în viziunea delicatului şi purului Crin, sunt toate nişte fufe. Să se fi gândit oare şi la Elena Udrea? Întreb, nu dau cu parul!
   Odorul lu’ tata, Elena, s-a scăpat în scutece, nimic de zis, dar, pe undeva, îi pot fi acordate circumstanţe atenuante, dat fiind faptul că abia coborâtă de pe podiumurile prezentărilor de modă n-a avut timp să-şi maturizeze creierii politici. În schimb, domnul (sunt curios câte doamne îl vor mai gratula astfel!) Antonescu s-a făcut de cacao rău de tot, iar virulenţa vocabularului uzitat îl va discredita mult timp de-acum încolo. Mai întâi de toate, liderul liberal a înfierat astfel accesul la funcţiile Statului şi la orice formă de conducere. Drepturile femeii, nu? Sigur, una precum colega sa de partid, Norica Nicolai, ar putea fi măgulită să se ştie inclusă în rândul…sexului frumos, dar cele mai multe ar putea avea reţineri pe viitor, ca nu cumva funcţia să fie asociată cu prostituţia, un alt termen plăcut şi rostit de PNL-istul şef. Apoi, din pură curiozitate, l-aş întreba pe Crin Antonescu în ce măsură mai este capabil să facă diferenţa dintre „piţipoancele” sale şi „ţiganca împuţită” a lui Traian Băsescu? Există una, dar nici aceasta nu-l favorizează! Preşedintele ţării a scăpat-o în particular, iar preşedintele de partid a spus-o răspicat, pe toate posturile de televiziune. Şi ar mai fi ceva, domnule Antonescu! Dacă creierii v-au luat-o razna, sufletul n-a simţit un junghi din înaltul Cerului, mai înainte de a voma fieros pe fiica sau soţia altcuiva?
   Orice s-ar spune, candidatul Crin Antonescu a făcut dovada că nu poate fi un preşedinte al tuturor românilor, după cum declarase anterior într-o tentativă de corecţie vizavi de mandatul lui Traian Băsescu. Că este sau nu misogin nu mai are importanţă! Faptul este consumat şi oricât va încerca să dreagă busuiocul, piţipoancele îl vor amenda la momentul oportun. Femeia poate ierta, dar nu va uita, iar dacă tot a trimis-o pe linia de centură, îi va pica la drum de seară cu lacrimi în aşternut!

Cristian Lodroman
 
Publicat în "Aşii Români" la 31 mai 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.